TOEKAN VOGEL WALLPAPERS

toekan vogel

De basis van de staart aan de bovenzijde is wit. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie. Ze bewegen zich over korte afstanden voort waarbij een vlucht nooit veel verder is dan meter. De borst, hals, kin en wangen zijn eveneens felgeel. Het bijgeloof zegt dat dan op het pasgeboren kind een vloek zal rusten. In Centraal- en Zuid-Amerika wordt de toekan geassocieerd met kwade geesten.

Name: Zuktilar
Format: JPEG, PNG
License: For Personal Use Only
iPhone 5, 5S resolutions 640×1136
iPhone 6, 6S resolutions 750×1334
iPhone 7, 7 Plus, 8, 8 Plus resolutions 1080×1920
Android Mobiles HD resolutions 360×640, 540×960, 720×1280
Android Mobiles Full HD resolutions 1080×1920
Mobiles HD resolutions 480×800, 768×1280
Mobiles QHD, iPhone X resolutions 1440×2560
HD resolutions 1280×720, 1366×768, 1600×900, 1920×1080, 2560×1440, Original

Soms verjaagt de toekan ook de specht vanuit zijn hol om deze van hem in te pikken. De swainsons voge, Ramphastos ambiguus vgelsoms ook swainson toekan tekan is een ondersoort van de Ramphastos ambiguus zwartsnaveltoekan en is een vogel uit de toekan familie en de orde der spechtvogels.

De basis van de onderzijde van de staart is kastanjebruin evenals het onderste towkan van de borst. Boven op de kop, in de nek, op de rug, vleugels en de staart is de vogel zwartgekleurd.

  MANCUNIAN WALLPAPER

Het voedsel van deze vogel bestaat voornamelijk uit fruit. Swainsons toekan op Wikispecies. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. De swainsons toekan leeft meestal in kleine groepen bestaande uit 3 tot 12 vogels. Jonge exemplaren zijn doffer van kleur. De borst, hals, kin en wangen zijn eveneens felgeel. Informatie Gebruikersportaal Snelcursus Hulp en contact Donaties.

Het broedseizoen is afhankelijk van het leefgebied van januari tot en met juni. Zowel de wetenschappelijke als Nederlandse naam voor deze vogel is vernoemd naar de Engelse ornitholoog William Swainson. Lokale afbeelding anders dan op Wikidata. Sommige geloven ook dat het vlees van een toekan niet mag gegeten worden als een man juist vader is geworden.

Droge laaglanden wordt door de vogel meestal vermeden. Het bijgeloof zegt dat dan op het pasgeboren kind een vloek zal rusten. Afbeeldingen Swainsons toekan op Wikimedia Commons. De boven en voorkant van de snavel is felgeel van kleur.

Kwetsbaar [1] Tiekan indeling Rijk: Ze bewegen zich over korte afstanden voort waarbij een vlucht nooit veel verder is dan meter. Ramphastos ambiguus swainsonii Gould Zowel het mannetje voggel vrouwtje hebben een identiek uiterlijk. De onderkant en de basis van de snavel loopt over van kastanje bruin tot donkerbruin.

  SHARDA MATA MAIHAR WALLPAPER

Swainsons toekan

De vogel nestelt in boomholtes welke zijn ontstaan door rotting of hij gebruikt hier een verlaten spechtennest. Overdag verspreiden de groepen zich soms waarna ze rond de schemering weer verzamelen en soms gezamenlijk roepen. Een ander geluid is ‘kiejos taday taday’. De broedtijd bedraagt 17 tot 19 dagen.

Swainson-toekan, Chestnut-mandibled Toucan Stock Photo: – Alamy

Op de warmste momenten van de dag zoeken de vogels beschutting op in de schaduw in de bomen. Net zoals alle andere toekansoorten heeft de swainsons toekan een grote opvallende snavel. De poten zijn felblauw. De ring rondom de oog heeft een bijna fluoresceerde groene kleur.

Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis. Het roepen wordt vaak beantwoord door andere groepen in de omgeving. De vogel is te vinden van toekna tot ongeveer op meter hoogte. Na hun 9e levensweek kunnen de jongen zelfstandig hun eten vinden. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina’s Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren.